Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az emberi elme és a Hold kapcsolata

2016.06.05

hold-2.gif

 

Minden, ami körülöttünk van, valamire bennünk hatással van – legyen az a napból érkező UV sugárzás, a napfelkelte látványa, egy séta az erdőben, vagy úszás a tengerben – a természet szépségen a hormonok és energiák áramlását befolyásolja a testünkben. Azonban a természetben levő dolgok közül nem mindegyik alapvetően jó az ember számára.
Égi kísérőnket, a Holdat, versek és festmények százezrei helyezik romantikusságot sugalló megvilágításba már évezredek óta. Azonban spirituálisan és tudományosan is egy sor negatív hatást gyakorol az emberi elmére. Több tudományos intézet is végzett az évek során kutatásokat, amik fényt derítettek a Teliholdas, és a „hold nélküli” éjszakák emberi elmére és viselkedésre gyakorlat hatásaira. A konklúziójuk az, hogy a Hold valóban befolyásolja az embert és más fajokat a földön.

Hold, Tudat és a tudat-alatti

A kvantumfizika alapelvei szerint, mindennek az univerzumban megvan a saját frekvenciája – Csillagok, a holdak, sőt még a holdnak is megvan a maga frekvenciája. A rezgés, amit a hold kelt befolyásolja az emberi elmét, és részben irányítja az érzelmeket, az érzéseket, és vágyakat. Az elme, ami a tudatból és a tudat-alatti elméből áll, reagálnak a Hold térbeli helyzetére, arra, ahol az égen látszik. A tudatalattinkban megfogant gondolatainkat nem vesszük észre, mivel a legtöbb ember az elméjének körülbelül 10%-át használja ki.

A tudatalatti az emlékek és tapasztalások kollektív raktára, amiket az életünk során összegyűjtöttünk. A legtöbb adat itt archiválódott az évek során és szerves módon kölcsön hatnak egymással az ott levő dolgok. Ahhoz hogy a tudatalatti birodalmába bejussunk, sokévnyi tapasztalat és spiritualitás szükséges.

A Hold rezgései a tudatalattiban rejlő dolgokat felszínre hozhatja; azaz tudatossá válik. Mivel a tudatalatti a pozitív és negatív tapasztalatok és emlékek tárháza, ezért az ott rejlő dolgok, ha felszínre kerülnek, oly módon hathatnak ránk, amitől úgy érezzük megőrültünk. A végeredmény a rossz közérzet, amit a különböző egymással konfliktusban álló gondolatok okoznak. A Pszichiáterek már bebizonyították, hogy a betegek szorongása teliholdkor sokszorosára emelkedik, amit az érzelmek mélyebb szintű átélése kísér.

Hold, Dagály és az emberi test.
A hold az árapály jelenség okozója, a jelentős gravitációja miatt ugyanis a képlékeny dolgok, mint a víz és még a föld is egy kicsit eltorzul, kipúposodik a hold irányába. Arisztotelész és a mások is állították, hogy az agy a legnedvesebb szerv az emberi testben. A tudósok szerint az ember szervezetének 70-80%-a víz és ezért lehetséges, hogy a Hold valóban befolyásolja az emberi szervezetet. Ma már tudjuk, hogy ez a gondolatmenet valójában nem vezet sehová, a hatás ugyanis rendkívül minimális.

Viszont kimutatható, hogy árapály idején az alvásmintázatok megváltoznak. A tanulmány, ami ezt kimutatta, 33 önkéntesből állt, akiket több napon keresztül altatásban tartottak, és vizsgálták az agytevékenységüket.

Az agytevékenységen felül figyelemmel kísérték a kutatók a hormonszinteket, és REM - fázisokat, és egyéb fiziológiai folyamatokat. A kutatás során az vették észre a kutatók, hogy a teliholdhoz közeledve egyre tovább tartott az alanyoknak alvásba merülni. És átlagban 20 perccel kevesebbet aludtak, mint máskor. A testben a melatonin szint is – a hormon, ami a pihenésben fontos szerepet játszik – szintén lecsökkent, ezzel bebizonyosodott, hogy telihold idején az emberek valóban nagyobb valószínűséggel lesznek álmatlanok, mint máskor.

Az Ashtanga jógát gyakorlók – ami egy közel ezer éves gyakorlat – például nem végzik ezt a gyakorlatot újholdkor és teliholdkor, mert túlságosan sok energiával terheli a testet. Helyette ilyenkor olyan gyakorlatokat végeznek, amik megnyugtatják az elmét, mint például a meditáció.

Ne engedjük, hogy a Hold negatívan befolyásolja a közérzetünket. Ha teliholdkor úgy vesszük észre, hogy hajlamosak vagyunk rosszkedvűnek lenni, akkor mindenképpen gondolnunk kell arra, hogy a Hold befolyásolja közérzetünket. Mivel a tudatalattiból kerülnek felszínre ilyenkor a negatív dolgok, ajánlott a meditációkat ilyenkor végezni, hogy ezektől a rossz dolgoktól megszabaduljunk.

 

 

www.wakingtimes.com nyomán

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.