Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


1989.09.03. KARÁCSONDI FÉNYJELENÉS

 

scan0132_.jpg

 

"1989. szeptember 3-án szokásos napi munkámat végeztem a karácsondi templomban. A főoltárkép restaurálásával foglalkoztam, melyet előzőleg tűzoltókkal szereltettem le. A munkát kezdettől fogva fényképeztettem, hisz régi kép újjászületésének körülményei később érdekesek lesznek nemcsak az én, de több műértő barátom számára is.

A restaurálás befejezéséhez közeledve megkértem egy taxist (aki leszállított), készítsen rólam néhány felvételt a saját gépemmel, miközben az állványokon dolgozom. Ekkor történt, hogy hirtelen hátra pillantva egy jelenséget észleltem, egy női alakot, melyet fényudvar vesz körül, feje fölött glóriával, mintha egyik kezét egy kisgyermek vállán pihentetné.

A templomban ugyanebben az időben több ember is tartózkodott, Olgi is figyelte munkámat, ők azonban kérésemre elmondták, hogy mindebből semmit sem vettek észre.
Felindultságomban, mérhetetlen izgatottságomban a munkámat sem tudtam folytatni, azt sem tudom, hogy miként kerültem le az állványról, annyira meglepett ez a rövid ideig tartó látomás. Szerencsére, és szavaim igazolására pont ez időalatt készült el egy fénykép, melyen immár szabad szemmel is látható a dicsfény övezte alak, az imádkozó kis Jézus vállát átölelő Mária.

A fényjelenséggel kapcsolatos érzéseimről igen nehéz szóban, hisz szavakba önteni nem is lehetséges. A szívemet mintha egy marok szorította volna össze, ugyanakkor megmagyarázhatatlan módon nem is a szemem által látottak voltak rám nagy hatással, hanem azok az érzéshullámok, amelyek hirtelen engem értek. Nagy hidegség áramlott felém, ugyanakkor tiszta tökéletesség áradt belőle, mely az örök létet sugározta. Mindemellett az idő megállt számomra, hiszen az idő nemlétét is jelezte."

 

"Maga az élmény a Mária jelenés volt a XX. század küszöbén, melyet a média és több tudományos intézmény vizsgált, elemzett szerte a világban, az MTI-től Ausztráliáig, a NASA és a Vatikán, angolok, olaszok, spanyolok. 

A vizsgálatok kizárják a manipulációt, és elismerik a jelenség fotójának negatívján megjelenő fényjelenség valódiságát."

 

  Ligeti Károly

festőművész-restaurátor

 

Igazolásul lapozd végig a következőt:

http://carolgi.com/index.php/jelenes/book/2?page=1

 

maria-megjelenese.jpg

 A képzeletet csak a valóság múlja felül!

Áldás!